Ons telefoon: T (040) 2279105 Ons e-mailadres: vrienden@kempenhaeghe.nl

Schenking SAAM Videobel

Schenking SAAM Videobel

16 mei 2021 Labels: door Redactie

Schenking SAAM Videobel
Tijdens de eerste lockdown was het toch mogelijk om de leefwereld van de bewoners van de Esdoorn te vergroten door de schenking van de SAAM Videobel TV.

Door deze fantastische technologie is het mogelijk voor de bewoners om zelfstandig en met meer privacy contact te hebben met hun familie en vrienden. Het zicht is levensgroot waardoor de beleving optimaal is en de bewoner het digitale contact daadwerkelijk ziet en herkent, net alsof je samen in de ruimte zit.

Ook gesprekken tussen begeleiders en familie worden via SAAM gedaan. Zo kan het contact zeker in Corona tijd toch heel persoonlijk blijven. Daarnaast heeft SAAM ruime software rondom spel, motoriek, bewegen, beleven en braintraining. Hierdoor leren de bewoners met nieuwe technologieën omgaan. De bewoners worden hierdoor uitgedaagd wat hen gelukkig en trots maakt. De SAAM wordt nu dagelijks veelvuldig ingezet zowel tijdens activiteitenbegeleiding als in vrije tijd.

Vandaag mocht een afvaardiging van het Kempenhaeghe Vriendenfonds aanwezig zijn bij een video gesprek tussen bewoonster Andrea en haar ouders. En wat was dat bijzonder! Andrea woont al ruim dertig jaar op Kempenhaeghe en haar ouders pendelen al jaren op en neer tussen Nederland en Engeland. Ze hebben een huis in een dorp dichtbij Kempenhaeghe. Hierdoor konden ze elkaar toch regelmatig zien en Andrea kwam dan ook naar huis. Tot covid-19 uitbrak… Helaas zitten haar ouders sinds de uitbraak van Corona “gevangen” in Engeland. Dolgelukkig waren ze toen het bericht kwam dat de aanvraag van de SAAM Videbel was goedgekeurd door het Vriendenfonds!

Dankzij SAAM bellen voelt het voor Andrea alsof haar ouders toch dichtbij zijn. Het grote scherm zorgt ervoor dat ze haar ouders levensgroot kan zien. Het is prachtig om te zien hoe blij ze zijn en de liefde straalt ervan af. Via SAAM blijft Andrea op de hoogte van het wel en wee van haar familie in Engeland en haar broer in Tokio. Ze heeft laatst zelfs tegelijk een gesprek gehad met haar ouders in Engeland en haar broer in Tokio!

Ook al zijn ze ver bij elkaar vandaag met Saam voelt het dichtbij! We zijn dankbaar dat wij als Vriendenfonds hier aan kunnen bijdragen!

Sluiten