Ons telefoon: T (040) 2279105 Ons e-mailadres: vrienden@kempenhaeghe.nl

Kloostervelden in finale Brabantse Stijlprijs

Kloostervelden in finale Brabantse Stijlprijs

7 oktober 2021 Labels: door Redactie

Kloostervelden in finale Brabantse Stijlprijs
Afgelopen week zijn de finalisten bekend gemaakt van de Brabantse Stijlprijs. Met trots kunnen we melden dat Kloostervelden in Sterksel één van de 5 finalisten is.

De provincie Noord-Brabant organiseert de stijlprijs om bijzondere Brabantse initiatieven in de spotlights te zetten. In 2021 zijn de spotlights gericht op bijzondere woonvormen. Woonvormen waar een droom werkelijkheid wordt of is geworden; een plek in Brabant waar extra aandacht zorgt voor een echt thuis. Dit thema is Kloostervelden natuurlijk op het lijf geschreven.

Bijzondere woonvorm

De afgelopen jaren is het instellingenterrein Providentia Kempenhaeghe in Sterksel getransformeerd tot de nieuwe wijk Kloostervelden. Door de inzet, aandacht en gevoel van alle partijen, is op Kloostervelden een zeer bijzondere woonvorm ontstaan. De jury van de stijlprijs ziet dit ook en heeft Kloostervelden daarom terecht geselecteerd als finalist.

De komende tijd bezoekt de jury de finalisten, op 15 november start de stemronde voor het publiek en op 8 december 2021 is de prijsuitreiking.

Samen leven op Kloostervelden

Kloostervelden is een initiatief waar samen leven een belangrijke rol speelt en waarbij iedereen kan meedoen. Betaalbaar en met oog voor omgeving en medemens. Een thuis voor iedereen! Op het voormalig instellingsterrein Providentia wonen nu bewoners met en zonder beperking samen in de wijk Kloostervelden. In ruim 8 jaar zijn tot op heden 150 van de circa 200 woningen gerealiseerd en hebben 178 cliënten de paviljoens omgeruild voor verspreid in de wijk gelegen kleinschalige woningen.

Het openstellen van de voorzieningen en het landschap biedt ruimte voor laagdrempelige ontmoetingen. Diverse bankjes, speelelementen, een beleeftuin en kunstroute “Prikkels & Tintelingen” versterken de natuurbeleving. De levendigheid die een wijk met zich meebrengt, kinderen die buiten spelen, een hond wordt uitgelaten, de heg snoeien maken in het leven van de cliënten van Kempenhaeghe het verschil. Ze zijn geen buitenstaanders meer, maar horen er echt bij.

Kempenhaeghe (initiatiefnemer), de gemeente Heeze-Leende en ontwikkelaar CRA Vastgoed / bouwbedrijf Huybregts Relou werken al 8 tot 10 jaar samen om deze enorme locatie metamorfose voor elkaar te krijgen.

Het Kempenhaeghe Vriendenfonds is van grote betekenis geweest voor het bevorderen van samen + leven in deze wijk. Uitgangspunt hierbij is laagdrempelig ontmoeten in de buitenlucht. Onder de titel “EEN STEENTJE BIJDRAGE” delen we de komende weken de bijdrage die wij als Vriendenfonds hebben kunnen doen. En ook jij kan een steentje bijdrage, wordt Huisvriend of Bedrijfsvriend en help ons helpen!

Sluiten