Ons telefoon: T (040) 2279105 Ons e-mailadres: vrienden@kempenhaeghe.nl

Vriendschap is… de juiste verbinding

Vriendschap is… de juiste verbinding

14 februari 2022 Labels: door Redactie

Vriendschap is… de juiste verbinding
14 februari 2022 is de dag van de Liefde maar wist je dat St. Valentijn niet alleen voor de liefde staat maar ook de beschermheilige is van epilepsie?

Dit jaar vallen Internationale Epilepsie dag en Valentijnsdag samen.

Liefde legt allerlei mooie verbindingen in je hersenen. Het zorgt voor kriebels in je buik, rode wangen, trillende handen. Een heerlijk gevoel als je het mag meemaken. En wat fijn dat je hersenen je die gevoelens kunnen geven. Bij een epilepsieaanval beginnen hersencellen heel snel allerlei seintjes af te geven. Een epilepsieaanval is een soort kortsluiting waardoor die fijne hersenen niet doen wat ze moeten doen. Aan de buitenkant zichtbaar als een aanval.

In Nederland heeft naar schatting 1 op de 100 mensen een vorm van epilepsie. Bij ongeveer een kwart van de epilepsiepatiënten is de aandoening zo gecompliceerd dat extra onderzoek en/of behandeling in een gespecialiseerd epilepsiecentrum als Kempenhaeghe nodig is.

Kempenhaeghe werkt er hard aan om voor die patiënten te zorgen dat zij het ook fijn hebben en de juiste behandeling krijgen. Natuurlijk betekent dat dat de zorg goed geregeld is, maar voor de kleine geluksmomenten kan Kempenhaeghe helaas niet uit het zorgbudget putten. En daar komt het Kempenhaeghe Vriendenfonds in beeld. Want dankzij donaties van particulieren en bedrijven, kunnen wij het leven van de patiënten verrijken met kleine geluksmomenten. Ze schaterlachen als ze mee mogen fietsen op de duofiets. Een brede glimlach op hun gezichten als ze helpen schoffelen in de moestuin. Glinsterende ogen als ze verbinding kunnen maken met hun ouders en begeleiders door een tovertafel.

Dit soort momenten kunnen er niet genoeg zijn!

Wij, maar vooral onze patiënten, bewoners en leerlingen zullen het enorm waarderen als jij Vriend van ons wilt worden!

 

Sluiten