Ons telefoon: T (040) 2279105 Ons e-mailadres: vrienden@kempenhaeghe.nl

Prikkels & Tintelingen

Prikkels & Tintelingen

25 juni 2019 door Redactie

Prikkels & Tintelingen

De kunstroute ''Prikkels en tintelingen'' is een bijzondere route gericht op het beleven van de natuur en heeft als doel het laagdrempelig bevorderen van ontmoetingen in de buitenlucht. 

De basis van deze kunstroute is gelegd in 2018 door initiatiefnemer Hilke Huysinga samen met leden van de kunstgroep Kloostervelden.

In de prachtige nieuwe woonwijk Kloostervelden wonen cliënten en nieuwe buren samen in een straat. Hierdoor is er levendigheid en gezelligheid teruggekomen in de directe woonomgeving van cliënten. Door de wijk en de omliggende natuur slingert het rolstoel toegankelijk struinpad.

Het Kempenhaeghe vriendenfonds heeft samen met het Mondriaan Fonds en de provincie Brabant een grote bijdrage geleverd aan het realiseren van de kunstroute Prikkels & Tintelingen. Met belevingskunst gericht op zien, ruiken, voelen en horen, draagt het bij aan versterking van de natuur en identiteit (historie) van de locatie. Deze route heeft als doel beweging in de buitenlucht te stimuleren en laagdrempelige ontmoetingen bevorderen.

Op deze mooie kunstroute kom je tien werken tegen van drie kunstenaars: Frank Halmmans, Wil Beckers en Gijs Frieling. Alle drie gerenommeerde en gerespecteerde kunstenaars. Met deze kunstwerken dragen ze bij aan de versterking van de indentiteit van deze bijzondere wijk.

Bewoners, familie, personeel en passanten, zijn erg enthousiast over de route.
We krijgen vaak reacties zoals: “ Een rondje wandelen is nu veel leuker en echt een beleving geworden”, "we hebben nu een doel om naar toe te lopen”.

Kom gerust eens kijken en laat je verrassen door deze prachtige kunstzinnige wandelroute! Voor meer informatie over de kunstroute kun je terecht bij Kunstatelier Kempro.

Sluiten