Ons telefoon: T (040) 2279105 Ons e-mailadres: vrienden@kempenhaeghe.nl

Sinterklaasstraat

Sinterklaasstraat

2 december 2020 door Redactie

Sinterklaasstraat

In deze moeilijke tijd van corona lockdown is de eenzaamheid iets wat ons allemaal raakt.

Toen we hoorden dat het zelfs niet mogelijk is om het jaarlijkse Sinterklaashuis door te laten gaan, is het Kempenhaeghe vriendenfonds samen met de medewerkers van de Wijkboerderij Kempenhaeghe op zoek gegaan naar iets wat wel kan. Door hun gezamenlijke inspanning is in 2 weken tijd een nieuwe straat in het leven geroepen in Kloostervelden, namelijk de Sinterklaasstraat. Geheel volgens de corona richtlijnen kunnen de woongroepen, klassen van de Berkenschutse en wijkbewoners een bezoek brengen aan deze wel heel bijzondere straat. Een straat waar naast de postkamer, slaapkamer en pakjeskamer ook nog kippen, geiten en varkentjes wonen. Er valt genoeg te beleven. Er staat zelfs een echte pepernotenautomaat.

Boer Bart Bluemink heeft samen met zijn collega’s weer met zoveel liefde en aandacht de fantastische aankleding verzorgd. Door de steun van het Kempenhaeghe Vriendenfonds is er in de straat een hele mooie tent verschenen, zodat ook bij minder weer een bezoekje door kan gaan. Samen met de honderden lampjes en gezellige muziek is een ware plek van beleving ontstaan. Er zijn al verschillende groepjes meerdere keren komen kijken.

Tijdens de voorbereiding merkte we zoveel betrokkenheid van het lokale bedrijfsleven, dat is echt hart verwarmend. Ondanks dat dit ook voor hen geen gemakkelijke tijd is, sprongen Bosmans projectinrichting, Bureau Smeer en Arjen Verhuurt direct in om de Sinterklaasstraat mogelijk te maken. Ook bouwbedrijf Huybregts Relou sprong direct te hulp met rijplaten, toen bleek dat een deel van het pad voor rolstoelen niet begaanbaar was.

Gabriëlla Burns en Hilke Huysinga zijn namens het Kempenhaeghe Vriendenfonds als een dolle in de weer geweest om alles op tijd voor elkaar te krijgen. "We vinden het ontzettend gaaf dat het door de samenwerking en steun van zoveel mooie mensen gelukt is. We kunnen nu meer dan 400 bewoners en circa 300 leerlingen blij maken met een sinterklaasbeleving waar ze het hele jaar al naar uitkijken. Daarbij hebben we de kinderen uit de wijkbewoners kunnen verwelkomen, zodat ook zij hier plezier aan kunnen hebben. Het liefst hadden we alle kinderen en klassen in de omgeving de kans gegeven om een kijkje te nemen, maar helaas kan dat nu niet door de coronabeperkingen. Maar wie weet volgend jaar?"

Aangezien algemeen bekend is dat Sinterklaas een kindervriend is, vinden wij het als Vriendenfonds een mooi moment om juist nu ons nieuwe fondsenwervingsprogramma te lanceren. Wij willen nog veel meer van dit soort mooie momenten mogelijk maken. Steun dan ook het Kempenhaeghe Vriendenfonds, zodat wij kunnen bijdragen aan zorginnovatie en het welzijn van bewoners en patiënten van Kempenhaeghe en leerlingen van de Berkenschutse.

Sluiten