Ons telefoon: T (040) 2279105 Ons e-mailadres: vrienden@kempenhaeghe.nl

Samen in de polonaise bij Concerti Fetti

Samen in de polonaise bij Concerti Fetti

18 juni 2023 door Carolien Bakx

Samen in de polonaise bij Concerti Fetti

Dankzij het Vriendenfonds konden bewoners naar ‘Concerti Fetti’, het Lowlands festival voor de gehandicaptenzorg.

Ruim zestig bewoners van Kempenhaeghe en zo’n veertig begeleiders hadden op 17 mei de avond van hun leven. Dankzij het Kempenhaeghe Vriendenfonds konden zij naar ‘Concerti Fetti’, het Lowlands festival voor de gehandicaptenzorg, in het Indoor-Sportcentrum in Eindhoven.

Maar liefst drie touringcars, vervoer van KansPlus én eigen vervoer waren nodig om de grote groep naar Eindhoven te vervoeren. Vanuit vrijwel alle woonlocaties waren bewoners, van jong tot oud, vertegenwoordigd. Veel van hen hadden al eens eerder een Concerti Fettie bijgewoond; voor enkelen van het de eerste keer. Voor hen was het extra spannend.

Goed doel
Het was na drie jaar afwezigheid weer voor het eerst dat het gehandicaptenconcert georganiseerd kon worden. Het initiatief begon in 1999, toen John van Hout en Lambert van Stekelenburg samen een skatetour organiseerden voor leden van het Eindhovense sportcentrum Splendid. Dit was zo’n succes, dat besloten werd dit nogmaals te doen voor álle sportcentra in Eindhoven. John en Lambert wilden het inschrijfgeld besteden aan een goed doel. Dat werd een concert voor mensen met een beperking. Het eerste concert vond plaats in mei 2000. Dit evenement was zo mooi dat de initiatiefnemers besloten er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Stichting Gehandicapten Concert Eindhoven was een feit en het concert kreeg de naam Concerti Fetti.

Jaarlijks bezoeken zo’n 3.500 mensen uit het hele land Concerti Fetti. Het evenement bestaat dankzij giften/donaties, sponsoren en de inzet van artiesten en vrijwilligers.

Onvergetelijk
De groep van Kempenhaeghe had een onvergetelijke avond. Ze genoten van optredende artiesten als Jan Smit, Rene Schuurmans, Ferry de Lits, Jan Biggel, Django Wagner, De Lawineboys en Danny Smoorenburg. Er werd gedanst, gezongen en een polonaise slingerde zich door de zaal. Alle bezoekers deden onvermoeibaar mee.

Sluiten